Jaktpause ut 2013

Da er jaktåret 2013 over og vi ser fram til nye opplevelser og muligheter i 2014. Vi må ta pause når julen kommer, mens naturens jegere fortsetter som vanlig. NJFF forsøker å få bort de særnorske reglene med ni dager jaktfri før nyttår.

Ørnene på Vega jakter også i romjulen.

Ørnene på Vega jakter også i romjulen (Torleif Hansen).

Bildet og flere flotte bilder finner du på Torleif Hansen sin facebookside.

Svenskene har for eksempel gode tradisjoner for at i romjula tar man med seg familien, tusler ut i skogen, kanskje skyter en hare, og har ei god friluftsopplevelse i fellesskap. Slik ønsker vi det også, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad til NRK Nordnytt.
Jakt i romjula har vært forbudt for de jaktglade, til tross for at jakta på både rev, rype og hare fortsetter etter jul. NJFF savner en god begrunnelse for denne særskilte romjulsfredninga, som mest bærer preg av en politisk hestehandel.

Positive politikere
For drøyt ett år sia forsøkte NJFF få stortingspolitikerne med på ei regelendring. Nå gjøres et nytt framstøt for å få satt saken på dagsorden igjen. Stortingets energi- og miljøkomite behandler blant anna forskriftsendringer i jaktloven, 1. nestleder Terje Aasland (Ap) har sans for forslaget.
– Jeg vet at det har vært ulike synspunkter, og det er det nok ennå. Samtidig mener jeg det er gode argumenter for å fjerne fredningstida, sier Aasland.
Fremskrittspartiets representant i komiteen er også positiv, dog med et lite forbehold:
– For min del synes jeg at julefreden er noe man bør respektere. Men så er det også hverdager i romjula, der mange er på jobb. Da ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne dra på jakt, sier Oskar Grimstad (Frp).

Kan beholde «de røde dagene»
Dette stemmer godt overens med forslaget som NJFF jobber etter:
– Vi har hatt romjulsjakta oppe på landsmøtet, og landa på et forslag som ivaretar begge sider av saken: Vi ønsker å åpne for jakt på hverdagene i romjula, mens «de røde dagene» fortsatt skal få være røde. Da har vi det fredelig på helligdagene, samtidig som jegerne kan få nyte jakta sammen med familien i romjula, sier Farstad.

(kilde: njff.no)

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s