NM i drevprøve på Vega

Jens Overvik og hunden Ares

Jens Overvik og hunden Ares

Norsk Bassetklubb skal arrangere sitt første NM i drevprøver, jaktprøve med hund, på Vega høsten 2015. Dette er blitt mulig takket være det gode samarbeidet med Vega og grunneierne der gjennom en årrekke. Samtidig blir dette det første Norgesmesterskap som arrangeres på Vega.

– Vegaprøven, som Norsk Bassetklubb har arranget i starten av september hvert år siden 2009, har banet vei for et NM, forteller Jens Overvik i NM-komitéen.
– Vi har vært så heldige å få bruke terrengene på Vega til Vegaprøven, som faktisk har blitt den største drevprøven i Norge for bassetrasene. I 2013 var det 22 hunder til start, og ca 30 personer fra hele Norge og noen fra Sverige var til stede. Vi har bare fått gode tilbakemeldinger fra grunneierhold, og dette tar vi med oss når vi nå skal planlegge klubbens første NM, sier Overvik. Norsk Bassetklubb har gjennom årene hatt godt over hundre drevprøvestarter på Vega, uten uheldige episoder i forhold til sau og andre husdyr.

Vegas første NM
Dette blir det første NM som arrangeres på Vega, og det første NM Norsk Bassetklubb, en forholdsvis liten hundeklubb med drøyt 600 medlemmer, arrangerer. Klubben kommer til å søke om Kongepokal til arrangementet. NM kommer sannsynligvis til å bli 20 starter fordelt på to dager, og således noe mindre enn Vegaprøven er på sitt største.
– Regelverket er under utarbeiding og til behandling hos Norsk Kennel Klub (NKK), og skal være ferdig i god tid. Vi vet snart mer om hvordan NM skal arrangeres, og hvilke datoer som er aktuelle. Interessen i bassetmiljøet er stor, og det kommer nok en god del folk til Vega for å både arrangere, delta og overvære arrangementet, tror Jens Overvik.

Kompakt NM
Det er flere grunner til at Vega egner seg. For det første er det en bra bestand med rådyr og hare, dernest at man kan gjennomføre en kompakt prøve med kort vei fra base til terrengene.
– Vi har benyttet oss av rorbuer og overnatting både på Nes, Andersnesset og Gårdsøya til Vegaprøven tidligere, og med slike overnattingsfasiliteter til stede så kan vi samle deltakerne til en sosial og hyggelig prøve som alle deltakere har satt stor pris på. Dessuten har vi tidligere fått benytte både Vega Vertshus og Himmelkroken Havcafé til møter og festmiddag med premieseremoni, og vi håper å kunne benytte nære fasiliteter også i fortsettelsen, sier Overvik. Og legger til at det er mye som skal planlegges og avtales før alt er på plass for et NM.
– Først skal vi gjennomføre Vegaprøven 2014 i perioden 4. til 7. september, så starter NM-planlegginga for fullt. Vi har fått et enstemmig vedtak fra årsmøtet til grunneierstyrene på Vega om å få avholde NM på Vega, og ordfører André Møller har også stilt seg svært positiv til arrangementet. Vi ser fram til videre samarbeid og planlegging med de, avslutter Jens Overvik.

NM-komitéen i Norsk Bassetklubb består av Hugo Henriksen, Jens Overvik, Stig Tore Einmo Straumbotn, Liv Arnhild Myrholmen, Bjørn Myrholmen og Tore Hem.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s